Nytt prosjekt på Teknisk Museum

«En digital tidsreise» er et teknologihistorie-prosjekt på Teknisk Museum. Formålet er å utvikle en helgeaktivitet for barn og voksne i museets nye I/O utstilling. Prosjektet er et samarbeid mellom Teknisk Museum, Redd Barna og Christian G. Falch. Prosjektet vil ferdigstilles i 2025.

Vi gjør mye av det samme i dag som for 20, 30, eller 40 år siden

Mye er likt: Foreldre gjorde mye av de samme tingene som barn gjør i dag – snakke sammen, se på, høre på, spille, ta bilder, kjøpe ting, lage ting, lese og skrive via teknologi. Verktøyene vi bruker til dette har forandret seg. I dag foregår det meste via en enkelt skjerm. Med dette som utgangspunkt ønsker prosjektet «En digital tidsreise» å stimulere dialog mellom barn og voksne.

Maskinene vi bruker har blitt mindre og mindre. C. G. Falch 2024

«Det er gøy å få prøvd ting!»

Skrivemaskin fenger. Tastatur kjenner barna – det å måtte trykke hardt nok og ikke kunne slette feil, er noe annet…

Første verksted på «En digital tidsreise» ble gjennomført med elever og lærere på 6. trinn ved Lunden skole. Elevene fant interessante objekter i utstillingen, tok bilder av dem, prøvde gammel teknologi og hjalp til med å utvikle «samtalestartere». Lærerne bidro med gode historier fra sin egen oppvekst!

En fysisk installasjon i I/O utstillingen

«En digital tidsreise» vil bestå av flere samtaleverksted om vår nære data- og telehistorie. Sluttproduktet har som mål å ta form som en fysisk installasjon for samhandling, tilrettelagt for at voksne og barn selv kan gjennomføre aktiviteten. Prosjektet er tenkt ferdigstilt medio 2025

«Hva skjer her?»

Mange av tingene i I/O utstillingen er i dag blitt til en…