«En digital tidsreise» er et teknologihistorie-prosjekt på Teknisk Museum. Formålet er å utvikle en helgeaktivitet for barn og voksne i museets nye I/O utstilling. Prosjektet er et samarbeid mellom Teknisk Museum, Redd Barna og Christian G. Falch. Prosjektet vil ferdigstilles i 2025.
Vi ville teste om den store mobilen tiltrakk seg folk og om de benyttet seg av «samtalestarter»-kortene som lå nede i appene.

«Det er en kjempestor telefon!»
En stor mobil fenger alle aldergrupper! Apper kjenner barna godt – det å måtte løfte lokkene opp i steden for å trykke de ned, var uvant for de fleste…
En fysisk installasjon i I/O utstillingen
«En digital tidsreise» har bestått av flere samtaleverksted om vår nære data- og telehistorie. Sluttproduktet har som mål å ta form som en fysisk installasjon for samhandling, tilrettelagt for at voksne og barn selv kan gjennomføre aktiviteten. Prosjektet er tenkt ferdigstilt medio 2025.
20. og 21. februar 2025 testet vi vår nye kjempemobil-prototype på et vinterferie-travelt Teknisk Museum i Oslo. Mobiltelefonen inneholdt en rekke kort med forskjellig typer «samtalestartere»: oppgaver, funfacts, nostalgiske og topp moderne referanser m.m.

«Vil folk starte samtaler?»
Samtalestarterkortene viste seg å fungere med litt instruksjon.
Mye er likt: Foreldre gjorde mye av de samme tingene som barn gjør i dag – snakke sammen, se på, høre på, spille, ta bilder, kjøpe ting, lage ting, lese og skrive via teknologi. Verktøyene vi bruker til dette har forandret seg. I dag foregår det meste via en enkelt skjerm. Med dette som utgangspunkt ønsker prosjektet «En digital tidsreise» å stimulere dialog mellom barn og voksne.
«Hva skjer her?»
Mange av tingene i I/O utstillingen er i dag blitt til en…
